12 май 2011 г.

Фестивал на науката - снимки

Любопитството ни отведе в Докторската градина на 11 май от 18ч в София – първото събитие – химически илюзионизъм. Беше чудесно. Наред с интересната информация и атрактивното поднасяне от страна на лекторите – Христо Колев и Божидар Стефанов, специално внимание се обръщаше и на най-малките посетители на фестивала. Горещо го препоръчваме на всички майки и татковци на хлапета – заведете децата си. Скъпата ни Родина е вече пълна с млади фолк звезди. Нека малчуганите да видят, че има и друг живот, извън мола, който не се върти около коли и парцалки, а около идеи, които променят света. Трудно бихме могли да ограничим влиянието на телевизията, но такива събития определено помагат. Поздравления за чудесната инициатива.

Повече са събитието, водено от Христо Колев и Божидар Стефанов - ТУК

Фестивал на науката

Освен любопитните открития, че бирата всъщност свети, разбрахме, че има една марка бира, чийто газирани балончета не “вървят” като всички останали.

Фестивал на науката

След една капка вода – огън и дим…

Фестивал на науката

Фестивал на науката

За всички дами беше интересно да разберат доколко всъщност помагат кремовете против бръчки. Кои помагат и кои не. Също и практични съвети за “домашната” козметика за да не добием приятният сив цвят на човека от снимката.

Също и полезна информация, която всяка кифла трябва да знае, за да получи златна коричка :))))))

Фестивал на науката

Огънят не винаги е “червен”.

Фестивал на науката


Второто събитие бе за всички, които искаха да разберат какво всъщност представлява ЦЕРН. Какво правят там, смятат ли да взривят човечеството, защо изобщо са започнали да го правят.
Беше много интересно да разберем за какви неща науката още няма отговор.

Повече за високопоставените гости от ЦЕРН - Лин Евънс и Джим Върди ето ТУК

Наука09

Наука

© 2011 Summer Night


Няма коментари: