5 октомври 2011 г.

Нови джунджурии– iPhone 4s е вече тук (по-скоро там–отвъд океана)

Apple успява да превърне в истинско събитие представянето на новите си продукти. Това едва ли е изненада за някого. Да погледнем какво вълнува в момента останалата част от света. Новият iPhone 4s – да, не е 5.

Мразени или обичани, едно не можем да им отречем. Съвременните умни телефони могат да бъдат и по-добри от всемогъщия iPhone. Но истината е, че те всички следват пътеките, които той създава.

iPhone 4s

За по-любопитните, ето и най-важното:

- нов двуядрен процесор А5

- нова 8 мегапикселова камера, с която ще можете да снимате и 1080р видео.

- нова операционна система iOS 5 (ще можете да ъпдейтнете устройствата си с нея ако телефонът Ви е от 3gs поколението нагоре).

- и най-интересното. Ваш личен или както беше наречен от Apple скромен личен асистент. Не е рус, казва се Сири. Кафе не може да Ви направи, но може да Ви намери кафене.

siriНяколко думи за Сири – или вашият СМИРЕН личен асистент.
Ако сте си мечтали за секретарка, сега е моментът. Специална функция на новия iPhone 4s позволява да му бъдат задавани гласово различни задачи. Това не означава, че просто ще разпознава глас, а че ще разбира какво му говорите. Ще може да му задавате въпроси от сорта на: “Ще ми трябва ли чадър днес”, “Какво е времето вън”, “Намери ми в Уикипедия кой е Нийл Армстронг”. “Имам ли среща в понеделник” и т.н. Разбира се на английски. Интересното е, че ако съдим по презентацията на телефона, тази малка “хиена” разбира какво й говорим. С две думи, не използвате гласови команди за да ръководите телефона си, а изречения, които бихте казали в обикновен разговор.
 

За удоволствието да разговаряте с тази малка кутийка, ще трябва да заплатите най-малко $199 плюс двугодишен договор с оператор – разбира се това е за Щатите.

© 2011 Summer Night


Няма коментари: